پلی استیشن ویتا چیست؟
پلیاستیشن ویتا، یک کنسول بازی دستی می باشد که به دست کمپانی سونی تولید و ارائه شده است. این کنسول بازی دستی، در واقع جانشین کنسول بازی دستی قبلی سونی، به نام پلیاستیشن همراه است. این پلی استیشن دستی در سال 2011 درکشور ژاپن و در سال 2012 در کشورهای دیگر انتشار یافت. از خصوصیات این محصول، داشتن دو دسته آنالوگ و مانیتور ۵ اینچی OLED لمسی می باشد. پلی استیشن ویتا امکاناتی مانند بلوتوث، وای فای و 3G را دارد و دارای پردازشگر قدرتمند چهار هسته ای میباشد. طراحی کلی پلیاستیشن ویتا شبیه طراحی کنسول دستی قبلی شرکت سونی یعنی PSP میباشد.
ویتا از دو دسته آنالوگ استفاده میکند و چهار کلید اصلی و دو کلید چپ و راست، شروع و انتخاب هم بر روی آن قرار دارد. پردازنده گرافیکی این دستگاه چهار هسته ای مدل power Pr می باشد. این دستگاه دو پد لمسی دارد که در بخش عقب کنسول تعبیه شده است. دو دوربین در جلو و عقب، اسپیکر استریو، میکروفون، حسگر حرکتی شش محور و قطب نمای الکتریکی نیز از امکانات دیگر آن می باشد. نسخه گران تر این محصول دارای وای فای و 3G می باشد.
از فروشگاه کوبی گیم ارائه دهنده انواع بازی های xbox one و ps4 دیدن کنید.
اجزای تشکیل دهنده پلی استیشن ویتا
سونی تمام سعی خود را برای تولید یک وسیله ارگونومیک که کار با آن لذت بخش باشد، انجام داده است. در ادامه این مطلب قصد داریم اجزای این کنسول دستی را بررسی کنیم.
نمایشگر
نمایشگر پلی استیشن ویتا OLED بوده که کیفیت بینظیری دارد. از جالب ترین بخش های ویتا، داشتن نمایشگر فوق العاده 5 اینچی می باشد که از نوع Super AMOLED Plus با رزولوشن ۹۶۰ در ۵۴۴ پیکسل تولید سامسونگ، می باشد. این نمایشگر به رنگ مشکی عمق داده و سایر رنگها را هم دقیق نشان میدهد. تصویر در تمام بخشها کیفیت یکنواختی دارد و از لحاظ زاویه دید هم مورد قبول است. نمایشگر این کنسول دستی از نوع براق بوده ولی انعکاس نور در محیط های روشن اذیت کننده نیست. تراکم پیکسلها در نمایشگر ویتا 220ppi و از نوع RGB می باشد. صفحه نمایش لمسی آن به خوبی و نرمی یک گوشی هوشمند کار می کند.
دوربین
دوربین ویتا VGA است و یکی در پشت و یکی در جلو کنسول قرار دارد. این دوربینها رزولوشن ۶۴۰ در ۴۸۰ پیکسل داشته و کیفیت جالبی ندارند. زیرا این دوربین جهت استفاده در بازیها و واقعیت افزوده می باشد و برای عکس گرفتن یا ضبط ویدئو مناسب نیست.
کنترلرها
چیده شدن دکمهها و ارگونومی کنسول ویتا تا حد زیادی شبیه به PSP می باشد که دارای چهار دکمه Face و دو دکمه Shoulder و یک D-pad درکنار دو دسته آنالوگ، است. این دستههای آنالوگ دارای ارتفاع کمی هستند و برای مهارت در آن باید تلاش بیشتری نمایید. این دسته ها مانند پلی استیشن 3 و ایکس باکس360 دارای حرکات طبیعی می باشند که نسبت به کنسول های قابل حمل قدیمی پیشرفت زیادی داشته اند. به طور مثال در 3DS یا PSP اکثراً دست ها هنگام بازی از روی دسته آنالوگ لیز میخورد، چون برعکس دسته آنالوگ ویتا، ارتفاع ندارند و فقط در یک سطح دو بعدی حرکت میکند. ممکن است در بازیهایی که سرعتی یا اکشن هستند دست شما به دکمه های اشتباهی بخورد ولی به زودی به این چیدن عادت می کنید و از کیفیت این دسته های آنالوگ لذت می برید.
بازیها در پلی استیشن ویتا
بازیهای پلی استیشن ویتا روی کارتهای حافظه اختصاصی به بازار ارائه می شوند و سونی نام “ویتا کارت” را بر روی آنها گذاشته است. همچنین می توانید بازی ها را از بازار پلی استیشن دانلود کنید. همه بازیهایی که برای این کنسول قرار داده شده را می توانید با تخفیف از فروشگاه پلیاستیشن دانلود نمایید. همچنین ویتا این اجازه را دارد که از 275 بازیهای PSP که ازطریق شبکه پلی استیشن دانلود کردهاید، استفاده نماید. البته رزولوشن بازیهای PSP پایین تر از رزولوشن نمایشگر ویتا است، ولی بازیهای سازگار شده با ویتا با رزولوشن ۴ برابر رزولوشن اصلی، دیده میشوند.
نرم افزار پلی استیشن ویتا
رابط های کاربری این کنسول دستی مشابه تلفنهای هوشمند امروزی می باشد. نرم افزارها در شکل آیکونهای حلقوی دیده می شوند و حرکت بین منوها و اپلیکیشن ها به نرمی انجام می گردد و سونی سیستم جالبی را جهت سوئیچ کردن بین اپلیکیشنهای در حال اجرا، ارائه نموده است. نرم افزارهای در حال اجرا، درکنار یکدیگر قرار گرفته اند و و کاربر به راحتی میتواند وارد آنها شود. سونی بر روی این دستگاه چند نرم افزار بسیار کاربردی مانند Photos جهت دیدن و کنترل تصویرها، Music جهت گوش کردن به موسیقی و Video جهت دیدن ویدیوها را، قرار داده است. سونی این باز اشتباهات قبلی خود را تکرار نکرد و بهترین بازی ها را در لیست خود قرار داد و در زمان ارائه ویتا، ۲۵ بازی در ورژن های گوناگون شامل فیفا در سبک اسپرت، ریمن در سبک پلتفرم تا آنچارتد برای بازیکنان حرفهای را، آماده کرده بود.
سونی این موضوع را متوجه شد که اینکه فقط کنسول بازی خوب باشد مهم نیست و باید محتوا هم مناسب باشد. در بعضی از بازی ها میتوان گرافیک ویتا را نزدیک به پلی استیشن 3 دانست که گرافیک عالی بازی هایش، کاربران را به خود جلب میکند. بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که سونی باید راه هایی را برای راضی کردن مشتریانش جهت خرید بازیهای گران قیمت ویتا داشته باشد. سونی هم در برای این کار یک قدم مهم برداشته و اعلام کرده است که خیلی از بازی های جدید را به عنوان یک پک برای ویتا و پلیاستیشن ۳ در نظر خواهد گرفت و کاربران می توانند با یک بار پرداخت، ورژن ویتا و پلی استیشن 3 را به صورت یک جا بگیرند.
وای فای و وای فای 3G
ویتا در ورژن W-Fi 3G و Wi-Fi عرضه می شود که در نسخه وای فای تری جی نرم افزارهای نقشه گوگل و مرورگر اینترنتی در حالت وای فای به خوبی عمل میکنند ولی مرورگر از زبان فارسی و فلش پشتیبانی نخواهد کرد و نمیتوانید با آن هیچ نوع متن فارسی را ببینید. با ویتا می توانید به دوستتان پیام داده وهمچنین عکس برای دوستان خود ارسال کنید. در 3G امکان صحبت صوتی، بازی چند نفره و دانلود بازی ازطریق اتصال 3G وجود نداشته و جهت استفاده از این توانایی ها باید با شبکه بیسیم Wi-Fi وصل گردید.
واقعیت افزوده (AR)
در جعبه ویتا شش عدد کارت پلاستیکی با مربعهای سفید و سیاه چاپ شده، وجود دارد که به کمک این کارتها کارهای شگفت انگیزی انجام می شود. بازیهای واقعیت افزوده که معمولاً به رایگان قابل دانلود هستند می توانند بازی ها را در محیط فعلی شما بیاورند. مثلاً می توانید کارت ها را روی میز تحریر خود گذاشته و آن را به زمین فوتبال تبدیل کنید. دو کارت برای هر کدام از دروازهها گذاشته و دستگاه ویتا هم در فاصله بین دو کارت، زمین بازی را خواهد کشید. ویتا به کمک دوربین پشت و کارتها، نشان های بازی را با آنچه با دوربین دریافت میشود تلفیق کرده و در صفحه نمایش ویتا نمایش میدهد. با واقعیت افزوده شما می توانید در محیط حرکت کرده و دشمنان را مورد هدف قرار دهید. واقعیت افزوده ویتا موضوعی بسیار جذاب می باشد.
طول عمر باتری
بر اساس اعلام سونی طول عمر باتری ویتا بر حسب نوع استفاده بین ۳ تا ۵ ساعت می باشد. در صورتی که بدون توقف با ویتا بازی کنید حدود سه دقیقه دوام خواهد آورد در صورتی که کمی روشنایی تصویر را کم کنید این مدت زمان تا حدود ۵ ساعت زیاد می گردد. در صورتی که بخواهید بازیهای سبک مثل مدل های پورت شده از PSP را اجرا کنید طول عمر باتری تا ۶ ساعت نیز زیاد می گردد. البته این موارد در حالتی است که وای فای روشن باشد. در صورتی که وای فای خاموش باشد بهترین زمان کارکرد در حدود شش ساعت بدون نیاز به شارژ می باشد.
حافظه دستگاه
دستگاه با کارت های حافظه معمولی مانند حافظه SF سازگاری ندارد و جهت بالا بردن حافظه پلی استیشن ویتا، فقط باید از کارتهای حافظه مخصوص این کنسول استفاده نمایید. این کارت ها در مقدارهای ۸، ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگا بایت موجودند و میتوانند تا ۵۰۰ اپلیکیشن و بازی را در خود قرار بدهد.
توانایی ریموت پلی با پلی استیشن ۴
همه بازیهایی که در کنسول ps4 هستند این قابلیت استفاده از ریموت پلی را دارند که بر روی این سیستم ویتا استفاده می شود. پس با این امکان می توانید با کمک یک کنسول پلیاستیشن ۴، بازی خود را در ویتا داشته باشید. بازی در کنسول پلیاستیشن ۴ اجرا شده، ولی تصویر، صدا و حتی کنترل آن را در کنسول پلی استیشن ویتا، دارید.
اپلیکیشنها
بعضی از اپلیکیشن ها مانند مرورگر اینترنت، مدیریت مطالب، Email، موسیقی و ویدئو، به صورت پیشفرض روی کنسول نصب هستند ولی اگر تمایل دارید که اپلیکیشن های بیشتری داشته باشید باید به پلیاستیشن استور بروید و برنامه موردنظر خود را بگیرید. برنامههایی مانند نتفلکیس، اسکایپ و توییتر روی این کنسول قابل دریافت هستند.
مزایای پلی استیشن ویتا
- داشتن بدنه با کیفیت و مستحکم
- داشتن نمایشگر با دقت و کیفیت لمسی
- دارای رابط کاربری متفاوت
- داشتن کنترلرهای روان و راحت
معایب پلی استیشن ویتا
- نداشتن دوربین قوی
- نداشتن طول عمر باتری خیلی بالا
- وجود نداشتن حافظه داخلی
- قیمت بالای بازیها
پلی استیشن ویتا بخریم یا نه؟
می توان گفت پلی استیشن دستی یا ویتا از پرقدرتمندترین کنسول های دستی دنیا حساب می شود. رقیب ویتا را می توان 3DS دانست که از لحاظ سخت افزاری فاصله زیادی با ویتا دارد. ویتا تمام چیزهایی که یک گیمر دوست دارد در خود جای داده است. نمایشگر با کیفیت لمسی، صفحه لمسی عقب، دو کنترلر آنالوگ، دکمههای راحت و روان، بدنه با کیفیت، گرافیک عالی و ظاهر جذاب، باعث شدهاند تا ویتا به یک وسیله تفریحی عالی تبدیل شود ولی شاید یکی از مشکلات اساسی ویتا قیمت بالای بازیهای آن باشد.
البته همانطور که سونی اعلام کرده، بعد از خرید بازی ps4 در صورتی که نسخه ویتا داشته باشید، می توانید ورژن رایگان آن را دریافت کنید. از سویی تبلت ها با کم کردن قیمت خود و نصب انواع بازی تهدیدی برای این کنسول ها، محسوب می شوند. البته تبلت ها بسیاری از بازی های را ندارند و فقط در کنسول می توانیم آن را داشته باشیم ولی ویتا هم کارایی تبلت ها را ندارد. اگر الویت اول شما بازی ها می باشند پس ویتا بهترین انتخابتان است.